Om Malene Rigtrup

Malene er lektor på Det Jyske Musikkonservatorium og underviser i Korledelse og Vokal-arrangement, bl.a. på RAMA Vocal Center. Her har hun ledet de kunstneriske og pædagogiske udviklingsprojekter The Composing Conductor og Udvikling af vokale arrangementer af nyere, danske salmer.

Aarhus Musikskole er Malene dirigent for elitekoret Maestra. Desuden underviser hun i korledelse på MGK-Ø og i solo-sang samt sang med psykisk sårbare unge.

Malene er især kendt for sine vokal-arrangementer til kor og vokalgrupper, bl.a. Rajaton og Vocal Line. Hun har en stor interesse i nyere, danske salmer og samarbejder med salmedigterne Janne Mark og Iben Krogsdal. Mange af hendes arrangementer er udgivet, se mere under menupunkterne Vokal arrangementer og Salmer m.m.

Malene har i over 20 år samarbejdet med Morten Kjær i Ørehænger Sammen har de udgivet talrige noder og håndbøger om vokal musik, bl.a. den populære bog Modern Vocal Music.

Som solo-artist har Malene udgivet EP’en Not Later Love. Hun var desuden sanger, vokal-arrangør og medleder af Vocal Line i 11 år.

Malene er uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium.