Om Malene Rigtrup

Malene er lektor på Det Jyske Musikkonservatorium og underviser i Korledelse og Vokal-arrangement på afdelingerne både i Aarhus og Aalborg (RAMA Vocal Center). På RAMA Vocal Center har hun særligt fokus komposition og arrangement af vokal musik, samt på arbejdet med udtryk, klang og fortolkning.

Aarhus Musikskole er Malene dirigent for pigekoret Maestra samt underviser i solo-sang. Desuden står hun her for projekter såsom Morgensang i Musikhuset Aarhus og Sang med psykisk sårbare unge.

Malene er især kendt for sine vokal-arrangementer til kor og vokalgrupper over hele Europa. Hun har bl.a. arrangeret for Rajaton, Vocal Line og Bonner Jazzchor. Mange af hendes arrangementer er udgivet, se mere under Vokal arrangementer.

Malene har i mange år samarbejdet med Morten Kjær i Ørehænger Sammen har de udgivet talrige noder og håndbøger om vokal musik, bl.a. den populære bog Modern Vocal Music.

Som solo-artist har Malene udgivet EP’en Not Later Love. Hun var desuden sanger, arrangør og medleder af Vocal Line i 11 år.

Malene er uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium i 2002 med en Musikpædagogisk Diplomeksamen.